Home Republika Srpska Republički štab za vanredne situacije RS produžio sve mjere

Republički štab za vanredne situacije RS produžio sve mjere

by admin

Republički štab za vanredne situacije na današnjem zasjedanju donio je odluku da sve mjere u cilju sprečavanja virusa korona budu produžene do 30. avgusta, navodi se u saopštenju.

Između ostalog, i dalje se zabranjuje okupljanje u grupama većim od 120 osoba, sva privatna okupljanja koja se ne održavaju na javnom mjestu u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vrijeme u periodu od šest do 24 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću.

Noćni klubovi i dalje mogu da rade do dva časa iza ponoći.

Republički štab za vanredne situacije, na današnjoj sjednici, apelovao je na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, te održala stabilna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj.

S obzirom na to da se posljednjih dana bilježi rast broja zaraženih, štab poziva sve građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što je prije moguće.

Kako navode, U posljednje dvije sedmice, među novozaraženim od virusa korona, prevladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a posebno je zabrinjavajuće da je više od devedeset odsto oboljelih lica, nevakcinisano.

Iz Štaba navode da vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se nesmetano, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, za sve građane.

Inspektoratu Republike Srpske i nadležnim inspekcijama naloženo je da, cijeneći epidemilolšku situaciju, pojačaju kontrolu sprovođenja mjera protiv virusa korona.

Svi zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske u sekciji “Republički štab za vanredne situacije – Akti”, https://www.vladars.net, kao i na stranici Koronavirus u Srpskoj, https://koronavirususrpskoj.com/

Preporučujemo