Home Republika Srpska Počela vakcinacija prosvjetnih radnika: Stvaranje uslova za redovnu nastavu od iduće školske godine

Počela vakcinacija prosvjetnih radnika: Stvaranje uslova za redovnu nastavu od iduće školske godine

by Dejan B.

U Osnovnoj školi “Vojislav Ilić” u banjalučkom naselju Krupa na Vrbasu danas je počela vakcinacija prve grupe prosvjetnih radnika u Republici Srpskoj u okviru treće faze imunizacije.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je značaj što je počela vakcinacija prosvjetnih i radnika u oblasti kulture u Srpskoj, kako bi se stvorili uslovi da se od naredne školske godine odvija nastava u redovnom režimu.

Trivićeva je, koja je prisustvovala početku vakcinacije prosvjetnih radnika, izrazila zadovoljstvo što se veliki broj prosvjetnih radnika, ali i radnika u kulturi, prijavio za vakcinaciju.

– Time su pokazali da shvataju koliki je značaj ovog procesa, kako bi, ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, nastava u novoj školskoj godini počela odvijati u normalnom režimu. Važno je da iskoristimo naredni period i da vakcinišemo što veći broj prosvjetnih radnika do početka nove šolske godine – rekla je Trivićeva.

Ona je navela da se za vakcinaciju za sada prijavilo oko 75 odsto zaposlenih po određenoj ustanovi, ali da se spiskovi i dalje dopunjavaju.

Trivićeva je navela da je vakcinacija prosvjetnih i radnika u kulturi danas počela u pet gradova, odnosno opština širom Srpske, te da će se plan i dinamika vakcinacije raditi u skladu sa onom koju bude dostavljao Institit za javno zdravstvo Srpske.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da će Institut zajedno sa resornim ministarstvom i u narednom periodu dogovarati plan vakcinacije prosvjetnih i radnika u kulturi na sedmičnom nivou, kako bi se što efikasnije odvijao ovaj proces.

-Svi radnici u oblasti prosvjete i kulture imaju pravo da biraju koju vakcinu žele, a mogu i u bilo kom momentu da se odluče da budu vakcinisani – rekao je Zeljković.

Direktor Osnovne škole „Vojislav Ilić“ u Krupi na Vrbasu Rajka Čajić izrazila je zadovoljstvo što je počela vakcinacija prosvjetnih radnika, koja će značajno doprinijeti borbi protiv pandemije virusa korona i vraćanju normalnom životu.
-Uspješno smo odgovorili problemima i izazovima koji su se javili u proteklom periodu, zahvljajući podršci republičkim institucijama, te smo uz čuvanje zdravlja djece i naših radnika uspjeli i da održimo nastavni proces – rekla je Čajićeva.

Ona je navela da se oko 80 odsto radnika ove škole prijavilo za vakcinaciju, te rekla da to treba da učine svi, kako bi zaštitili sebe i druge.

Glas Srpske

Preporučujemo