Home Republika Srpska Mjere u Srpskoj produžene do 13. septembra

Mjere u Srpskoj produžene do 13. septembra

by admin

Republički štab za vanredne situacije zadužio je sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradske/opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.

Donesen je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, kojim je Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Ovim zaključkom, Republički štab za vanredne situacije je ostale, dosadašnje mjere, produžio do 13. septembra 2021. godine.

– Republički štab za vanredne situacije danas je prihvatio Informaciju o raspodjeli 29.250 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača Fajzer/BajonTek, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Na današnjoj sjednici, Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama. Republički štab za vanredne situacije odobrava donaciju lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama u cilju zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2.

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

SRNA

Preporučujemo