Home Republika Srpska Epidemiološke mjere produžene do 27. septembra

Epidemiološke mjere produžene do 27. septembra

by Dejan B.

Republički štab za vanredne situacije produžio je do 27. septembra dosadašnje epidemiološke mjere u borbi protiv virusa korona.

Između ostalog, i dalje se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 120 osoba, a privatna u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vrijeme od 6.00 do 24.00 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću.

Noćni klubovi i dalje mogu da rade do 2.00 časa iza ponoći.

Štab je prihvatio informaciju o raspodjeli 25.000 doza druge komponente vakcine protiv kovida 19 “sputnjik ve”, te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama širom Srpske, navodi se u saopštenju Republičkog štaba.

Štab je pozvao građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što prije da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, s obzirom na to da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih virusom korona.

“Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se bez zastoja, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona različitih proizvođača”, dodaje se u saopštenju.

Republički štab naložio je Ministarstvu unutrašnjih poslova i Inspektoratu da intenziviraju kontrolu sprovođenja mjera zaštite od virusa korona.

Kompletan tekst zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, donesenih na današnjoj sjednici, dostupan je na portalu Vlade Srpske u sekciji “Republički štab za vanredne situacije – Akti” /vladars.net/, kao i na stranici “Koronavirus u Srpskoj” /koronavirususrpskoj.com/.

 

SRNA

Preporučujemo