Home Republika Srpska Epidemiološke mjere produžene do 27. septembra

Epidemiološke mjere produžene do 27. septembra

by admin

Republički štab za vanredne situacije produžio je do 27. septembra dosadašnje epidemiološke mjere u borbi protiv virusa korona.

Između ostalog, i dalje se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 120 osoba, a privatna u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vrijeme od 6.00 do 24.00 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću.

Noćni klubovi i dalje mogu da rade do 2.00 časa iza ponoći.

Štab je prihvatio informaciju o raspodjeli 25.000 doza druge komponente vakcine protiv kovida 19 “sputnjik ve”, te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama širom Srpske, navodi se u saopštenju Republičkog štaba.

Štab je pozvao građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što prije da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, s obzirom na to da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih virusom korona.

“Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se bez zastoja, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona različitih proizvođača”, dodaje se u saopštenju.

Republički štab naložio je Ministarstvu unutrašnjih poslova i Inspektoratu da intenziviraju kontrolu sprovođenja mjera zaštite od virusa korona.

Kompletan tekst zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, donesenih na današnjoj sjednici, dostupan je na portalu Vlade Srpske u sekciji “Republički štab za vanredne situacije – Akti” /vladars.net/, kao i na stranici “Koronavirus u Srpskoj” /koronavirususrpskoj.com/.

 

SRNA

Preporučujemo