Home Republika Srpska Dom zdravlja Derventa dobio novo sanitetsko vozilo

Dom zdravlja Derventa dobio novo sanitetsko vozilo

by admin

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić uručili su ključeve 15 savremeno opremljenih sanitetskih vozila, ukupne vrijednosti 1.601.955 KM, rukovodiocima 15 zdravstvenih ustanova.

Uručivanju ključeva prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Uručenje ovih vozila je velika stvar uoči obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske, poručio je Višković.

On je istakao da ulaganje u zdravstveni sistem znači ulaganje u budućnost i zdravlje stanovništva.
– Posljednjih deset godina, u nove zdravstvene objekte, opremu i lična primanja radnika u zdravstvu uložili smo više od milijardu KM. U posljednje tri godine obezbijeđeno je 45 novih sanitetskih vozila raspoređenih jednako širom Srpske. To je dokaz da Republika Srpska ima svoj pravac razvoja i ona je garant našeg opstanka i postajanja na ovim prostorima – poručio je Višković.
Nova sanitetska vozila, koje je nabavila Vlada Srpske, obezbijeđena su za Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, Bolnicu “Sveti vračevi” u Bijeljini, te za domove zdravlja u Banjaluci, Berkovićima, Bratuncu, Vlasenici, Derventi i Istočnom Sarajevu.
Nabavka ovih sanitetskih vozila je uspješan projekat koji ide u pravcu stalnih nastojanja Vlade na planu dodatnog unapređenja ovdašnjeg zdravstvenog sistema i kvaliteta zdravstvene zaštite, istakao je Šeranić.

Iz resornog ministarstva ranije je najavljeno da su vozila obezbijeđena i za Specijalnu bolnicu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici, Bolnicu “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru, te za domove zdravlja u Milićima, Mrkonjić Gradu, Nevesinju, Prijedoru i na Sokocu, saopšteno je ranije iz Ministarstva.

RTRS

Preporučujemo