ŽRK Derventa: Uspješno odigran turnir u Hrvatskoj

Nakon što je iz ŽRK “Derventa” izabrano čak 8 igrača u Reprezentaciju Republike Srpske stižu pozivi sa svih strana za odigravanje utakmica, tako su danas selekcija 2008./09. godišta igrala turnir u jednom manjem mjestu u Hrvatskoj, riječje o Pakracu, tamo je odigran turnir u ime jednog igraca Dine Plažanina koji danas nije sa nama. Naše igračice na turniru izborile su drugo mjesto, bolje od naših igračica bila je samo ekipa domacina ŽRK “Lipa”

Na turniru su učestvovale i ZRK “Knezopoljka” Kozarksa Dubica , ZRK “Slavonka” Nova Gradiska , ZRK “Pozega” Slavonska Pozega

Rezultati sa utakmice
ŽRK “DERVENTA” – ŽRK “Požega” 3:2
ŽRK “DERVENTA” – ŽRK “Knežopoljka” 7:6
ŽRK “DERVENTA” – ŽRK “Slavonka” 5:5
ŽRK “DERVENTA” – ŽRK “Lipa” 4:6

Naš rad i zalaganje za ovaj kolektiv sve vise dolazi na vidjelo, od poziva 8 djevojčica za reprezentaciju, pa do poziva Rukometnog Saveza Republike Srpske da Derventa po prvi put zaigra Prvu ligu RS-a.

Razgovorom sa trenericom Jelenom Simic saznali smo da njihova ekipa samo čeka odobrenje i novčanu podrsku od Načelnika Milorada Simica kako bi Derventa zaigrala Prvu ligu RS-a. “Iskreno se nadamo podrsci jer po dosadasnjim rezultatima smatramo da smo zaslužili svu podršku našeg Načelnika.”

Ženski Rukometni Klub “Derventa” igra Omladinsku Ligu RS-a , igra Ligu Slavonije HR i ove godine učestvuje u Kupu RS-a . Sam kalendar plana odigravanja utakmica, koji su nam proslijedili, samo za mjesec mart govori koliko rade,
01.03. – Omladinska liga u Derventi
07.03. – Kup utakmica Republike Srpske u domacinstvu Dervente
14.03. – Turnir u Laktašima
22.03. – Turnir u Tešnju
28.03. – Omladinska liga u domaćinstvu Teslića