Home GRADOVIDerventa “Žensko srce u šinjelu” gostuje u Derventi

“Žensko srce u šinjelu” gostuje u Derventi

by admin

Nakon brojnih izvođenja u Srbiji i Republici Srpskoj čuvena predstava “Žensko srce u šinjelu” gostovaće u derventskom Centru za kulturu 29. juna, sa početkom u 19.00 časova, a cijena ulaznice je 10KM.

Predstava govori o ženama, srpskim heroinama u Prvom svjetskom ratu – Milunki Savić, najodlikovanijoj ženi u istoriji ratovanja, Flori Sends, jedinoj Britanki sa činom kapetana u srpskoj vojsci, i Nadeždi Petrović, najznačajnijoj srpskoj slikarki 20. vijeka, koja je napustila lagodan život u Parizu i vratila se u zaraćenu Srbiju da pomogne svom narodu.

Uz veliki istorijski i edukativni karakter, u predstavi ima i elemenata komedije koji su savršeno uklopljeni u duh Srbije početkom 20. vijeka.

Predstava “Žensko srce u šinjelu” je od strane kritike i publike proglašena za jednu od najboljih na temu Prvog svjetskog rata, o čemu najbolje govori podatak da je 15. novembra 2019, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, izvedena u Srpskom kulturnom centru u Parizu.

Naslovne uloge tumače pozorišne i filmske glumice iz Beograda Nina Grahovac, Јovana Petronijević i Vesna Paštrović, a režiju potpisuje legendarna glumica Mirjana Karanović.

Preporučujemo