Home GRADOVIDerventa Završeno šest projekata u okviru “Projekta hitnog oporavka od poplava u 2014.” – VIDEO

Završeno šest projekata u okviru “Projekta hitnog oporavka od poplava u 2014.” – VIDEO

by admin
U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS opština Derventa je u 2016. godini realizovala šest projekata u okviru “Projekta hitnog oporavka od poplava u 2014”. Sredstva za realizaciju projekta obezbijeđena su od strane Svjetske banke-Međunarodne asocijacije za razvoj pod istim uslovima kojima su odobrena Republici Srpskoj.
“Radi se o rekonstrukciji i sanaciji tri mosta i to most na rijeci Bišnji tzv.Debela obala, most na putu Vetmići-Švabići, most u Vrhovima, zatim dva klizišta,klizište na putu Mišića most -Malica i u ulici Đenerala Draže te rekonstrukciji dijela Srpske vojske koji se nalazi uz rijeku Ukrinu”, rekao je u izjavi za medije, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalnu djelatnost Goran Jevtić.
Klizište na putu Mišići most-Malica je u dužini od 364 metra, a u ulici Đenerala Draže je 50 metara.Dio ulice Srpske vojske rekonstruisan je u dužini od 620 metara gdje je rekonstruisano i 86 parking mjesta kroz ovaj projekat.Jevtić je dodao da se ukupna vrijednost radova 277.000 KM te da se u 2017. godini planiraju još dva projekta, rekonstrukcija mosta na rijeci Ukrini u Gornjem Detlaku, za što će biti potrebno obezbijediti sredstva u iznosu od oko 40 hiljada KM i sanacija lokalnog puta u Lugu,Rapćani-Ćebedžije za što će biti obezbijeđena sredstva iz dodatnog kreditnog zaduženja opštine, u iznosu od oko 87 hiljada KM.
Derventa.ba

Preporučujemo