Home GRADOVIDerventa Završena rekonstrukcija glavne ulice u Derventi; Vrijednost radova 830.000 KM

Završena rekonstrukcija glavne ulice u Derventi; Vrijednost radova 830.000 KM

by Dejan

Glavna ulica kralja Petra Prvog u Derventi u potpunosti je rekonstruisana a vrijednost izvedenih radova je oko 800.000 KM. Povodom završetka radova gradonačelnik Dervente Milorad Simić sa saradnicima je obišao rekonstruisanu dionicu puta.

U uređenje glavne i jedne od nejfrekventnijih derventske ulica kralja Petra Prvog i pratećih instalacija uloženo je oko 750.000 KM, dok je vrijednost čitavog projekta, sa sanacijom stepenica prema Policijskoj stanici i hortikulturnim uređenjem, oko 830.000 KM, izjavio je gradonačelnik Dervente Milorad Simić.

“Radovi su izvedeni u skladu sa projektnom dokumentacijom i planiranim rokovima od 180 radnih dana”, istakao je načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Srđan Nović.

“Imali smo i planirani prekid u izvođenju radova u trajanju od tri mjeseca tokom zimskog perioda, što nije uračunato u rokove”, dodao je Nović.

Nadzornik na izvođenju radova Sanela Kovačević istakla je da je najzahtjevniji dio radova bio na postavljanju novih instalacija i priključaka.

Iz nadležnog gradskog Odjeljenja za stambeno komunalne poslove najavili su da će uskoro biti potpisan ugovor od 600.000 KM za sanacije i rekonstrukcije gradskih ulica, dok će od sredstava suficita u budžetu grada Derventa još 700.000 biti uloženo u gradske dionice.

“Gradski budžet Dervente i ove godine je u suficitu u iznosu oko 1,5 miliona KM, a Skupština grada će definisati prioritetne projekte”, podsjetio je gradonačelnik Simić.

TV K3

Preporučujemo