Radio Derventa – RTV Derventa vijesti
Početna stranica » Završena posjeta delegacije Dervente u Poljskoj – FOTO
Derventa Politika

Završena posjeta delegacije Dervente u Poljskoj – FOTO

Potpisivanjem pisma namjere o partnerskoj saradnji opštine Derventa i poljskog grada Volomin, završena je višednevna posjeta Poljskoj delegacije derventske opštine, koju je predvodio načelnik Milorad Simić.

Pismo namjere potpisali su načelnik opštine Derventa Milorad Simić i gradonačelnik Volomina Elžbiete Radvan, uz prisustvo ambasadora BiH u Poljskoj Duška Kovačevića i predstavnika privredne komore Banjaluka Gorana Račića, saopšteno je iz opštinske administracije.

Derventska delegacija upoznala se o političko-privrednom okruženju, kao i istorijskom značaju okruga Volomin.

U okviru posjete delegacija je obišla Srednju školu “Papa Jovan Pavle Drugi”, gdje je upoznata o obrazovnom sistemu Poljske, a posjeta tamošnjem preduzeću “Vodovod i kanalizacija” bila je značajna sa aspekta iskustava ulaganja lokalnih zajednica u ovu oblast.

Članovi delegacije sastali su se sa predstavnicima preduzeća koja se bave konditorskom proizvodnjom, industrijskom obradom voća, povrća i gljiva, a posjetili su i poslovnicu jednu od najvećih evropskih pekara u gradu Dabrovka.

Tokom posjete Poljskoj, delegacija Dervente posjetila je preduzeće hemijske industrije /DJCHEM Chemicals/, čiji je vlasnik Bogdan Domangala ranije boravio u prvoj posjeti Derventi.

Delegaciju Dervente predvodio je načelnik Milorad Simić, a činili su je predsjednik lokalne skupštine Marijan Kljajić i odbornici Borivoje Golubović i Slaviša Đuraš.

Foto derventa.ba
Foto derventa.ba
Foto facebook
Foto facebook
Foto facebook
Foto facebook

SRNA

Slične objave

Počinje zidanje nove bolnice u Doboju

Dejan B.

Opštinski štab za vanredne situacije Dervente: Virus ne posustaje, situacija ozbiljna

Dejan B.

Derventa: Novi smrtni slučaj, danas bez novozaraženih

Dejan B.

Ne razmatra se policijski čas uoči novogodišnjih praznika

Dejan B.

Razmatrana epidemiološka situacija u školama i javnim ustanovama

Dejan B.

Podjela pomoći za socijalno ugrožena domaćinstva

Dejan B.