Za socijalno zbrinjavanje radnika 504.126 KM

Vlada Republike Srpske odobrila je juče 504.126 KM za socijalno zbrinjavanje radnika.
Ova sredstva namijenjena su za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 88 radnika iz 33 preduzeća koji su procesom stečaja ostali bez zaposlenja ili su ispunili uslov za starosnu penziju, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Fondu PIO raspoređuje se iznos od 487.497 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 73 radnika iz 29 preduzeća koji su se prijavili na Javni poziv Fonda PIO Republike Srpske do 31. decembra 2017. godine, u skladu sa rješenjem Vlade Srpske od 2. februara 2017. godine, a koji uplatom navedenih sredstava stiču uslove za starosnu penziju.

Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske raspoređuje se iznos od 16.628 KM za uplatu doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti za radnike preduzeća u stečaju – GP “Radnik-gradnja” AD iz Modriče, ZZ “Dojčin Lukić” iz Lopara, Stambena zadruga “Prostor” iz Trebinja i AD “Trgopromet” iz Dervente, a doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje biće izmiren u narednom periodu.

SRNA