Home GRADOVIDerventa Za putnu infrastrukturu 610 hiljada KM

Za putnu infrastrukturu 610 hiljada KM

by Dejan

 

Gradonačelnik Milorad Simić potpisao je danas ugovor sa preduzećem „Geokop“ iz Dervente u vrijednosti od 609.989,45 KM za izgradnju i sanaciju ulica, trotoara, pročišćavanje potoka i kanala.

„Ugovor se odnosi na izgradnju trotoara od motela „Dvor“ do Ulice 16. krajiške u iznosu od 159.000 KM, čišćenje odvodnih kanala od 100.000 maraka, zatim rekonstrukciju trotoara u Ulici Srpske vojske pored kasarne u vrijednosti od 80.000 maraka i još niz drugih projekata“, kazao je Simić, a ugovorom je definisano i asfaltiranje saobraćajnice u Servisno – komunalnom centru, izgradnja trotoara u Motajičkoj i ulicama Nikole Tesle i 1. maja, presvlačenje dijela Radničke, te Zanatske i Pop Jovičine ulice, asfaltiranje puta u Polju i dijela ulica Odred Vojvode Mišića i Radničke, kao i rekonstrukcija trotoara kod „Milenijuma“ i vanjsko uređenje Društvenog doma u Omeragićima.

Gradonačelnik je dodao da je sa ovim novcem stiglo do investicija od 5,7 miliona KM, vlastitih sredstava.

„Slijedi nam ugovaranje projekata u vrijednosti 1,5 miliona maraka iz budžetskog suficita, a ako tome dodamo i 5,2 miliona KM od Vlade Republike Srpske za rekonstrukciju Osnovne škole „Nikola Tesla“, jasno je da će u Derventi biti uložena značajna sredstva“, poručio je Simić.

 

derventa.ba

Preporučujemo