Home GRADOVIDerventa Za nepune četiri godine “Keskin-M” postala stabilna kompanija

Za nepune četiri godine “Keskin-M” postala stabilna kompanija

by admin

Piše: Slobodan Živanić

Na području opštine Derventa od aprila 2013. godine posluje kompanija „Keskin-M“ , koja se bavi trgovinom repro-materijala za obućare. Od samog pokretanja kompanije generalni su uvoznici provjerenog Njemačkog brenda “Jacob Keck Chemie GMBH” za  Bosnu i Hercegovinu.

Prema riječima vlasnika i direktora preduzeća Mahira Keskinovića do ove velike saradanje za njega, došlo je nakon nekih ličnih poznanstava posebno njegovog oca Ibrahima.

„Prije nekih sedam-osam godina moj otac Ibrahim kupio je skladište lako zapljivih materija koje je bilo u sklopu bivše fabrike „Demos“, nakon čega smo planirali nešto započeti, ali nismo bili odlučni šta i kako. Ibrahim je bio već dugo  u ovom poslu i imao je kontakte sa obućarima i drugima iz ove privredne grane, te smo lako došli do partnera iz Njemačke i danas imamo „Keskin-M“, priča Keskinović.

4-sa-logom

“Jacob Keck Chemie GMBH” postoji od 1900. godine i cijelu svoju proizvodnju bazira na obućarsku industriju, među kojima su ljepila, čistila, finiši za prozivodnju obuće i sve ono što je vezano za prozivodnju obuće.

„ „Keskin-M“ može da se pohvali da danas ima saradnju sa oko trideset firimi u cijeloj Bosni i Hercegovini, koji su veliki proizvođači u obućarskoj industriji. Koliko je značajna i važna saradnja sa velikim, toliko cijenimo i  radimo sa manjim zanatlijama, obućarima. Bez obzira što smo bazirani na veleprodaju, trudimo se i nalazimo rješenja da do ovih kvalitetnih repro-materijala dođu i mali obrtnici“, kaže Keskinović.

Pored obućarskog  materijala koji je glavni, „Keskin-M“ u ponudi ima i repro-materijal za izradu auto entrijera. U asortimanu se nalaze svi materijali iz auto industrije koji se namjenski koriste za prozivodnju originalnih sjedala, te tapaciranje unutrašnjosti  auta.

3-sa-logom

„U planu nam je zaokružiti cjelokupnu djelatnost proizvodnje obuće, što znači da imamo sve potrebne materijale od đonova, materijala za proizvodnju đonova, lubova, kožu i drugo, jednostavno da ovo bude frima gdje možete nabaviti sve od igle, do zadnjeg finiša za proizvodnju obuće. To ne govorim bez razloga, jer iz godine u godinu evidentan je naš rast, kako u uvozu repro-materija, tako i u prihodima kojima ostvaraujemo i imamo potrebnu fleksibilnost da možemo brzo odgovoriti na potrebe klijenata i ponuditi efikasna rješenja “, kazao je Keskinović.

Direktor ovog preduzeća  za kraj kaže kako je zadovaljan opštinom Derventom, koja ima zdravu privredu i da nije imao nikakve poteškoće kada je pokretao firmu ni dodatne obaveze, te naglasio da „Keskin-M“ naredne godine očekuje još bolje rezultate.

2-sa-logom

Preporučujemo