Home GRADOVIDerventa Za izgradnju i obnovu 46 kuća na području Dervente izdvojeno 1,8 miliona KM

Za izgradnju i obnovu 46 kuća na području Dervente izdvojeno 1,8 miliona KM

by admin

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš izjavio je danas da je na području Dervente u toku obnova i izgradnja kuća za 46 korisnika Regionalnog stambenog programa i da vrijednost radova iznosi 1.800.000 KM.

“Rok za završetak radova je šest mjeseci i vjerujem da će tako i biti. Regionalnim stambenim programom Ministarstvo je obuhvatilo ukupno 1.100 stambenih jedinica, što kroz gradnju stambenih zgrada ili obnovu kuća”, rekao je Čordaš novinarima u Derventi.

On je dodao da su kriterijumi donatora bili veoma strogi, te da je jedan od uslova bio da podnosilac zahtjeva ili član njegove porodice nema riješeno stambeno pitanje.

“Ministarstvo je u fazi projektovanja još 220 stambenih jedinica čija će izgradnja početi na proljeće”, dodao je Čordaš.

Čordaš je tokom današnje posjete Derventi razgovarao sa načelnikom ove opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima, te sa korisnicima Regionalnog stambenog programa.

Simić je izrazio zadovoljstvo što počinje obnova 46 kuća na području ove lokalne zajednice i izrazio nadu da će se većina korisnika vratiti i boraviti u obnovljenim kućama.

“Lokalna zajednica na vrijeme obezbjeđuje svu dokumentaciju koja je potrebna korisnicima i rješava infrastrukturne probleme”, kaže Simić.

Današnjem sastanku prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Derventa Marijan Kljajić.

U okviru Regionalnog stambenog programa gradi se ukupno 109 stambenih jedinica i to, osim Dervente, u Brodu, Bijeljini, Loparama, Modriči, Vukosavlju.

SRNA

Preporučujemo