Home GRADOVIDerventa Za dva dana u Derventi, Doboju i Modriči sankcionisan ukupno 51 vozač zbog alkohola

Za dva dana u Derventi, Doboju i Modriči sankcionisan ukupno 51 vozač zbog alkohola

by admin

U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici Policijske uprave Doboj, dana 12/13.05.2018. godine, na području grada Doboja i na području opština Derventa i Modriča, realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova.

Tokom akcije kontrolisana su ukupno 354 učesnika u saobraćaju, od kojih je 327 alkotestirano. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen i sankcionisan 51 vozač, od kojih je šest lišeno slobode. Kod pet vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju. Na području grada Doboj sankcionisano je 29 vozača, dok je po 11 vozača sankcinisano na području Dervente i Modriče.

Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu provoditi slične aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su u našoj operativnoj nadležnosti.

PU Doboj

Preporučujemo