Home GRADOVIDerventa Za asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Bijelo Brdo 35.000 KM

Za asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Bijelo Brdo 35.000 KM

by admin

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske obezbijedilo je 35.000 KM za asfaltiranje dionice puta Rašići-Kalačka u mjesnoj zajednici Bijelo Brdo na području opštine Derventa.
Ugovor o sufinansiranju ovog projekta danas su u Banjaluci potpisali ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i predstavnici Udruženja povratnika sjeverozapadne Posavine “Posavljak” iz Dervente Franjo Blažević i Ante Matijević.

Projekat će biti realizovan u okviru Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2018. godinu, a njegovim sufinansiranjem Ministarstvo za i izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske nastavlja da podržava infrastruturne projekte u Derventi i održivi povratak.

Čordaš je razgovarao sa predstavnicima Udruženja “Posavljak” i o ostalim projektima čiji je cilj pružanje podrške Hrvatima na području Dervente, te o uslovima života hrvatskih povratnika u Bijelom Brdu.

“Čordaš je izrazio zadovoljstvo radom ovog udruženja i istakao njegov značaj u za povratak i opstanak Hrvata u posavskom kraju”, saopšteno je iz Ministarstva za i izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Blažević i Matijević su istakli da su sa Ministrstvom i do sada imali veoma dobru saradnju i da očekuju nastavak podrške za rješavanje problema sa kojima se susreću Hrvati u posavskoj regiji.

SRNA

Preporučujemo