Vremenska prognoza za predstojeću sedmicu

U RS u ponedjeljak ujutru pretežno vedro uz malo oblaka. Oko rijeka i po kotlinama ponegdje prolazna magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplo vrijeme. Tokom popodneva na istoku, a zatim i na jugozapadu doći će do razvoja oblaka koji će ponegdje donijeti prolazne pljuskove sa grmljavinom. Pljuskovi će se uglavnom javljati u brdsko-planinskim predjelima. Vjetar slab sjevernih smjerova, na jugu Hercegovine jugozapadni. Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 19°C, u višim predelima od 9°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, u višim predjelima od 23°C.

U utorak pretežno sunčano i vruće. Kasnije popodne na istoku razvoj oblaka koji će samo ponegde u brdsko-planinskim predjelima donijeti ređe pljuskove sa grmljavinom, a u noći su pljuskovi mogući i ponegdje na severu. Minimalna temperatura vazduha od 15°C do 21°C, u višim predelima do 12°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30°C do 36°C,u višim predelima od 26°C.

U srijedu toplo, sparno i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove. Ujutru i prijepodne na jugu i istoku će biti sunčano, a na sjeveru će biti povremenih pljuskova. Tokom dana u većini predjela nestabilno uz sunčane periode i povremene pljuskove sa grljmavinom. Biće uslova i za lokalne nepogode uz jače padavine i pojavu grada ponegde. Minimalna temperatura vazduha od 16°C do 21°C, u višim predelima od 13°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, u višim predjelima od 24°C.

U četvrtak osvježenje uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Ujutru će na jugu i istoku biti sunčanije, a kiša će početi prvo na sjeveru i zapadu. Tokom dana u većini predjela oblačno uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a biće i lokalnih nepogoda uz jače padavine i pojavu grada ponegdje. Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 19°C, u višim predelima od 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 22°C na zapadu do 30°C na jugoistoku, u višim predjelima na zapadu od 18°C.