Vozači oprez, u ponedjeljak počinje školska godina

S obzirom na to da u ponedjeljak 02.09.2019. godine, počinje nova školska 2019/2020. godine, kada je povećano prisustvo djece u saobraćaju, policijski sužbenici Policijske uprave Doboj sprovode  republičku akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, u cilju povećanja bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece predškolskog uzrasta koja prvi put, kao pješaci učestvuju u saobraćaju.
Od prvog dana školske godine biće povećano  prisustvo policijskih službenika u blizini svih obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima na kojima se kreće veći broj djece. Tokom školskih smjena učenici najnižih razreda biće usmjeravani na najbezbjednije pravce kretanja.
Policijski službenici će početi sa realizacijom edukativnih predavanja u osnovnim školama na području naše Uprave, čiji je cilj edukacija učenika o osnovnim saobraćajnim pravilima.
Takođe, napominjemo da će policijski službenici vršiti pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak, te da će sankcionisati sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola,  pješačkih prelaza i  autobuskih stajališta.
Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, a posebno na putnim pravcima na kojima se kreću učenici, te da na taj način zajedno zaštitimo najmlađe učesnike u saobraćaju.
PU Doboj