Home GRADOVIDerventa Vozači oprez – Počelo drugo polugodište školske 2022/23. godine

Vozači oprez – Počelo drugo polugodište školske 2022/23. godine

by Dejan

Policijski službenici Policijske uprave Doboj povodom početka drugog polugodišta školske 2022/2023. godine preduzimaju preventivne i represivne aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti vozača i zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju, imajući u vidu da je na putevima i u školskim zonama povećano prisustvo djece školskog uzrasta kao i drugih učesnika u saobraćaju.

U narednom periodu vršiće se pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač-pješak, kao i kontrola u pogledu tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika.

Kontrola će se vršiti i kada je u pitanju nepropisno parkiranje vozila u blizini škola i pješačkih prelaza, te drugih prekršaja koji mogu da ugroze bezbjednost djece.
Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da prilagode vožnju vremenskim uslovima i uslovima na kolovozu, da poštuju ograničenja brzine kretanja, posebno u blizini škola, kako bi najmlađi učesnici bili bezbjedni u saobraćaju, te da odgovornim ponašanjem u saobraćaju smanje rizik nastanka saobraćajnih nezgoda i neželjenih posljedica.

 

PU Doboj

Preporučujemo