Home GRADOVIBrod Vidić: Brod će pomoći stambeno zbrinjavanje porodice Biljane Kokić

Vidić: Brod će pomoći stambeno zbrinjavanje porodice Biljane Kokić

by Dejan B.

Opština Brod će pokrenuti akciju za hitno rješavanje stambenog pitanja za desetoro djece nedavno preminule Biljane Кokić, kazao je načelnik opštine Brod Zoran Vidić.

„Ovo je velika tragedija za opštinu Brod! Odgovornost nas iz lokalne uprave je da obezbijedimo djeci pristojne uslove za život. Djeca su izrazila želju da ostanu na okupu i s tim u vezi smo odlučili da hitno pristupimo rješavanju njihovog stambenog pitanja puten ove akcije”, rekao je Vidić.

Predsjednik Skupštine opštine Brod Aleksandar Кruškonjić kaže da će opština formirati račun za pomoć djeci Biljane Кokić.

„Desetoro djece koja su ostala iza nje nemaju adekvatan stambeni prostor za život. Mi smo kao lokalna zajednica željeli da se taj problem na jedan institucionalan način riješi,  odnosno da to bude pod pokroviteljstvom opštine koja daje sigurnost samoj akciji“, naveo je Кruškonjić.

Desetoro dece, uzrasta od četiri do 17 godina ostalo je bez majke, koja je preminula od zloćudnog karcinoma.

Kokići u Brodu žive kao podstanari. Desetoro braće i sestara uzrasta zabavišta, osnovne i srednje škole, odrastali su pod hrabrim majčinim skutima, čija je želja bila da svi žive pod jednim krovom i budu vaspitani kao dobri ljudi.

BN TV

Preporučujemo