Veliki uspjeh atletičara iz Udruženja “Sunce”

Na terenima gradskog stadiona u Banjaluci, održano je 3. otvoreno prvenstvo sportskog saveza “MeNeRaLi” Republike  Srpske u atletici.Sveukupni pobjednik prvenstva je  Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih lica”Sunce” iz Dervente.Drugo mjesto su podijelila udružanja  “Hendi Veternik” iz Srbije i Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama  “Sunce” iz Pala. Među ekipama iz Republike Srpske najbolji su bili atletičari iz Udruženje “Sunce” iz Dervente, drugo mjesto je pripalo Udruženju “Sunce”iz Pala, a treće domaćinu, JU Centar”Zaštiti me” iz Banjaluke.

Prvenstvo je okupilo 14 ekipa, sa oko 60 takmičara iz Federacije BiH,Srbije, Hrvatske i Republike Srpske. Derventsku  ekipu  činili su Miro Vasić, Vedrana Nović i Srđan Milanković sa trenerom Goranom Spasojevićem.Takmičenja u atletskim disciplinama bila su podijeljena u tri grupe – laka, umjerena i teška mentalna retardacija, a takmičari- pioniri, juniori i seniori, takmičili su se u atletskim disciplinama trčanje na 100,200 i 400m, skok u dalj i bacanje kugle.Takmičari sa teškom mentalnom retardacijom takmičili su se u trčanju na 50m, skoku u dalj iz mjesta i bacanju teniske loptice. Derventski sportisti osvojili su ukupno šest zlatnih medalja,po dvije  Miro Vasić u disciplinama trčanje na 100m i skok u dalj, Vedrana Nović u trčanju na 100 i 200 m i Srđan Milanković u trčanju na 50m i bacanju loptice.Za postignute rezultate takmičari su dobili medalje po disciplinama, a pobjedničke ekipe pehare i diplome u trajno vlasništvo.

???????????????????????????????

Predsjednik Izvršnog odbora Sportskog saveza”MeNeRaLi” Zdravko Kljajić rekao je da se takmičenje odvijalo prema pravilima Međunarodne specijalne olimpijade i da je cilj ove sportske manifestacije da se djeca rehabilituju i da se kroz ovakav vid sportsko-rekreativnog takmičenja poboljša odnos društva prema njima kao i da se Republika Srpska i Banjaluka promovišu kao humano društvo.”MeNeRaLi” RS se još jednom pokazao kao izuzetno dobar domaćin i pored teške materijalne situacije u kojoj se savez nalazi.Pobijedila je mladost i nasmijana lica učesnika.

Ovakvim rezultatima derventski sportisti su opravdali stipendije koje su dobili od Ministarstva za porodicu,omladinu i sport RS, u kategoriji sport za osobe sa invaliditetom.Dvoje derventskih sportista iz “Sunca”, Vasić i Nović, se pripremaju za učešće na specijalnoj olimpijadi u Los Anđelesu.

derventa.ba