Home GRADOVIDoboj Upotrebom pirotehničkih naprava zadobilo teške tjelesne povrede

Upotrebom pirotehničkih naprava zadobilo teške tjelesne povrede

by admin

Policijskoj stanici Doboj 2, 31.12.2021. godine, oko 23,30 časova, prijavljeno je da je na Odjeljenje hirurgije Opšte bolnice „Sveti apostol Luka“ u Doboju, dovezeno maloljetno lice koje je zadobilo povrede u predjelu lijeve šake, zadobijene upotrebom pirotehničke naprave.

Izvršenim uviđajem i obavljanim informativnim razgovorom utvrđeno je da je maloljetno lice zajedno sa članom porodice ispaljivalo pirotehnička sredstva tzv. „Rakete“ da bi u jednom momentu u rukama maloljetnik držao rakete koje su mu eksplodirale, prilikom čega je isti zabodio teške tjelesne povrede (amputirani četvrti i peti prst dok je na trećem prstu nastupila fraktura-lom istog).
Maloljetno lice je nakon ukazane ljekarske pomoći pušteno kući.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Policijska uprava Doboj apeluje na roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava, da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika. Igre sa petardama su opasne i svako ko želi da na taj način podijeli „veselje“, mora biti svjestan da može ugroziti kako svoje, tako i tuđe zdravlje ili život.

 

PU Doboj

Preporučujemo