Home GRADOVIDerventa Uhapšen zbog vožnje sa puškom pa mu pronađeno oružje i municija

Uhapšen zbog vožnje sa puškom pa mu pronađeno oružje i municija

by Dejan B.

​Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 15.05.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala Z.M. sa područja grada Derventa, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

​Istog dana, Policijskoj stanici Derventa oko 02, 00 časa, prijavljeno je da je u ulici Stevana Nemanje u Derventi uočeno kretanje putničkog automobila marke „Toyota” u kojem jedno lice drži automatsku pušku.​

​Navedeno vozilo i lice su identifikovani u jutarnjim časovima nakon čega je na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen pretres navedenog putničkog automobila, kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice inicijala Z.M., prilikom čega je pronađeno i oduzeto: automatska puška, gasni pištolj sa pripadajućim okvirom i mecima, puška sa pripadajućim okvirom, više metaka različitog kalibra, metalne lisice i drugi predmeti.

​Nad navedenim licem je izvršena kriminalistička obrada i protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

​Policijska uprava Doboj se zahvaljuje građanima na obavještenju.

Policijska uprava Doboj

Preporučujemo