Home GRADOVIDerventa Ugovori o stipendiranju za 78 korisnika

Ugovori o stipendiranju za 78 korisnika

by Dejan B.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas ugovore sa jednim brojem novih korisnika stipendija, koje su ove godine odobrene za 65 studenata i 13 nadarenih srednjoškolaca.

Iznos stipendije za studente sada je 120 KM, a za nadarene učenike srednjih škola 70 KM.

Simić je rekao novinarima da je iz gradskog budžeta za stipendije obezbijeđeno 200.000 KM, te da studenti, umjesto 100 KM, sada dobijaju 120 KM.

“Dugi niz godina stipendiramo sve studente na državnim fakultetima. Ove godine, iako kasnimo sa potpisivanjem ugovora, stipendije će biti isplaćene retroaktivno”, istakao je Simić i dodao da grad stipendira ukupno 183 studenta.

Student na prvoj godini Medicinskog fakulteta Kristina Perić rekla je da je podrška iz Gradske uprave dobrodošla, s obzirom na to da je njena majka samohrani roditelj.

“Koje god troškove da pokrijem i meni i mami je dobrodošlo. Činjenica je da je od velikog značaja bilo kakva vrsta pomoći, ali je isto tako i jedan veliki domaći zadatak da se opravda ta stipendija”, kaže Perićeva.

Zbog poštovanja epidemioloških mjera ugovori su danas potpisani sa jednim brojem studenata. Ostali stipendisti ugovore mogu preuzeti u Gradskoj upravi od 12. aprila.

 

SRNA

Preporučujemo