Udruženje žena Derventa organizovalo druženje sa članicama Udruženja „ OSMIJEH“

UŽ Derventa je 15.11.2018. godine, ugostilo Udruženje OSMIJEH iz Gračanice, društvo za psihosocijalnu pomoć i razvijanje dobrovoljnog rada u okviru projekta „Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba“ podržanog od Evropske unije. Današnje druženje imalo je za cilj promovisanje aktivnog starenja i zdravih stilova života , poboljšanje kvaliteta života žena starije dobi uključivanjem u društvene i kulturne događaje zajednice što će doprinijeti smanjenju socijalne izolacije.

Predsjednik Udruženja „ OSMIJEH“, Hamdija Kujundžić, upoznao je prisutne o radu Udruženja ,a posebno je istakao značaj volonterki koje su uključene u aktivnosti samopomoći starijim osobama u Gračanici. Jovanka Popović upoznala je goste o aktivnostima i djelovanju Udruženja žena u lokalnoj zajednici i šire i istakla da postoji želja i potreba da se stvore uslovi za kontinuirane aktivnosti u koje bi starije osobe mogle da se uključe da izraze svoja interesovanja, da se adekvatno informišu i da svojim aktivnostima daju doprinos lokalnoj zajednici , a i da postanu vidljive među ostalim građanima, kao i da se druže na izletima i upoznaju sa iskustvima i primjerima dobre prakse iz drugih opština BiH , a i šire u regionu.

Druženje je završilo uz pjesmu i pozdravom da je to samo početak novog  i lijpog druženja koje će se nastaviti i u buduće.

Jovanka Popović