Home GRADOVIDerventa Učiteljica Nataša Plavšić ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade

Učiteljica Nataša Plavšić ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade

by Dejan B.

Nataša Plavšić, nastavnik razredne nastave u OŠ „19.april“,ovogodišnji je dobitnik Svetosavske nagrade koja se dodjeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika kao i za doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u školskoj 2019/2020.godini. Nagradu,koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske,dobilo je sedam vaspitača iz predškolskih ustanova, 24 nastavnika razredne i predmetne nastave te devet profesora srednjih škola u Republici Srpskoj.

Plavšićeva je jedini ovogodišnji dobitnik iz Dervente, a nagrada će joj biti uručena 28.januara, kada će biti upriličena dodjela nagrada putem televizijskog prenosa u programu RTRS. Svetosavska nagrada se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade.

U OŠ „19.april“ su istakli da su ponosni na to što je nagrađen Natašin dugogodišnji trud i rad ali i njena kreativnost.

„Učiteljica Nataša je ispunila mnoštvo kriterijuma koji su bili potrebni za dobijanje jedne ovakve nagrade. Vodila je đake kroz razne sekcije, takmičenja, pokazala veliku posvećenost u radu sa učenicima u vannastavnim aktivnostima, dobro sarađivala sa lokalnom zajednicom i sve je to doprinijelo da bude prepoznat i nagrađen njen rad“, istakli su u školi i Nataši poželjeli mnogo uspjeha u budućem radu.

Direktor škole Elvira Miljić je podsjetila da je Plavšićevoj uručena i posebna zahvalnica tokom Dana učeničkih postignuća jer je upravo ona svojom kreativnošću dala pečat brojnim manifestacijama u školi.

„Nataša je najzaslužnija za izgradnju zelene odnosno učionice u prirodi u sklopu naše škole. Važno je spomenuti i njen izuzetan odnos sa učenicima i roditeljima ,a poznata je i po tome što svoje učenike,kada god ima priliku za to, vodi na gradska izletišta“, rekla je Miljićeva.

 

derventa.ba

Preporučujemo