Home Vijesti plus + U Vukosavlju počelo uređenje putne infrastrukture

U Vukosavlju počelo uređenje putne infrastrukture

by admin

U Vukosavlju je počelo uređenje putne infrastrukture koje će Vlada Republike Srpske i opština finansirati sa 234.000 KM, rekao je načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić.
Rakić je naveo da je planom uređenja predviđena rekonstrukcija Ulice Muse Ćazima Ćatića u mjesnoj zajednici Jakeš, dijela ulica u mjesnoj zjednici Pećnik, te asfatiranje centralne ulice u izbjegličkom naselju Jezero.

“Izgradnja kišne kanalizacije i trotoara dužine 200 metara u Jakešu koštaće 57.000 KM, koliko će koštati i proširenje i presvlačenje asfaltnom masom 400 metara ulice u Pećniku, dok će asfaltiranje centralne ulice u Jezeru, dužine više od 1.000 metara, koštati 120.000 KM”, rekao je novinarima Rakić.

On je istakao da će Vlada Srpske u cijelosti finansirati asfaltiranje ulice u Jezeru, dok će opština u rekonstrukciji ulica u Jakešu i Pećniku učestvovati sa 20 odsto sredstava.

Predstavnik firme “Geokop” iz Dervente Slavko Ćirić, koja je izvođač, rekao je da je rok za završtetak svih radova 21 dan.

“Tokom narednih sedam dana biće završeni radovi u Jakešu i Pećniku, nakon čega će početi asfaltiranje ulice u Jezeru”, najavio je Ćirić.

SRNA

Preporučujemo