U rekonstrukciju krova SKC-a uloženo 46.000KM

U Derventi je završena rekonstrukciji krova Sportsko-kulturnog centra /SKC/, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno 46.000 KM.
Direktor centra Miroslav Simić izjavio je novinarima da je površina krova blizu 2.000 metara kvadratnih, te da je postavljena bestežinska folija.

“Radove je izvelo preduzeće `Tenzo` iz Banjaluke, koje je ranije radilo i podlogu u dvorani. Riječ je o materijalu koji dobro podnosi visoke i niske temperature”, kaže Simić, koji je zahvalio lokalnoj zajednici i načelniku Miloradu Simiću na finansijskoj podršci.

On je dodao da su do sada imali problema sa prokišnjavanjem i da je krov “curio” na dosta strana, što je predstavljalo problem rukovodstvu ustanove prilikom održavanja brojnih manifestacija.

“Sada smo te probleme dugoročno riješili. Tenderska dokumenatcija je bila završena još 2017. godine, ali smo radove pomjerili radi održavanja novogodišnjeg turnira i drugih događaja u sportskoj dvorani”, naveo je Simić.

On je dodao da je lijepo vrijeme “išlo na ruku” izvođačima radova da u januara završe posao rekonstrukcije krova.

Ozvaničavanju završetka radova danas je prisustvovao i načelnik opštine Derventa Milorad Simić, te načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti lokalne zajednice Slaven Pašalić i drugi gosti.

SRNA/ Foto Radio Derventa