Home GRADOVIDerventa U petak Svečana akademija i nastup pjesnika iz regiona

U petak Svečana akademija i nastup pjesnika iz regiona

by admin

U Derventi će u petak, 20. avgusta, biti održana Svečana akademija, uz nastup najboljih nagrađenih pjesnika kroz tradicionalne Međunarodne konkurse “Suze Kozare”, Pjesma godine Balkana i Evropske unije i “Zlatno Pero LJubljana 2021”.

Svečanu akademiju organizuju Savez srpske dijaspore Slovenije, Udruženje srpskih književnika Slovenije i Evropske akademije srpskih nauka u umjetnosti, u saradnji sa Srpskim književnim klubom “Vihor” iz Dervente.

Organizatori Akademije saopštili su da će nastupiti Pjevačka grupa Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ mladih “Bosiljak” iz Dervente, predviđen je nastup i svečano proglašavanje pobjednika po međunarodnim konkursima, te nastup gostujućih pjesnika na manifestaciji.

Ovaj događaj najavljen je u prostorijama Centra za kulturu u 19.00 časova.

Na Akademiji će biti ozvaničen rad podružnice Udruženja evropske akademije srpskih nauka i umetnosti u Republici Srpskoj i imenovanje rukovodstva.

Predviđena je i dodjela posebnih zahvalnica i priznanja zaslužnim pojedincima, udruženjima ili ustanovama.

“Velike međunarodne manifestacije održavali smo kroz `Vesele dane srpske dijaspore` u Sloveniji, ali pojavom virusa korona primorani smo da to činimo drugačije i na više mjesta. Ove godine najveća manifestacija održaće se u Derventi”, navode organizatori.

Predstavnici Srpskog književnog kluba “Vihor” Derventa povodom 20 godina održavanja Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta “Prljača” najavili su dodjelu posebne plakete gradonačelniku Dervente Miloradu Simiću.

SRNA

Preporučujemo