Home GRADOVIDerventa U Derventi završena Konstutivna sjednica, SDS predvodi novu skupštinsku većinu

U Derventi završena Konstutivna sjednica, SDS predvodi novu skupštinsku većinu

by admin

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Derventa izabrano je novo rukovodstvo lokalnog parlamneta. Predsjednik SO je Mirko Zemunović koji od danas djeluje kao nezavisni odbornik, a potpredsjednik je Marinko Nikolaš iz hrvatske stranke BiH. Novu većinu u derventkom parlamnetu čine odbornici SDS, PDP, DNS, SPS, HS BiH i dva nezavisne odbornika.

Klubovi odbornika SDS, PDP, DNS, SPS, HS BiH sa nezavisnim odbornicima Slavkom Bojanićem i Mirkom Zemunovićem formirali većinu od 15 odbronika, nakon njihovog napuštanja US i SP. Nakon četveročasovne pauze dužnosti predsednika SO je razriješen dosadašnji predsjednik Marijan Kljajić iz HDZ-a BiH, nakon čega je Komisija za izbor i imenovanja saopštila da su kandidati SDS-a za ovu funkciju Mirko Zemunović i Kljajić. Nakon procedure tajnog glasanja za predsjednika SO Derventa izabran j Zemunović sa 15 glasova, koji je ranije djevao kao član SP. Za poptrrdjednika SO  izabran je Marinko Nikolaš iz HS-a BiH.

– Radićemo sve u cilju da poboljšamo život stanovnika Dervente, a pokušaćemo ostrvariti i dobru saradnju sa načelnikom, kazao je Zemunović.

U PDP-u i SDS-u kažu da će nova skupšitnska većina raditi za dobrobit stanovnika Dervente.

Bilo je ovo dobra sjednica, rekao je načelnik Milorad Simić na pitanje da prokomentariše današnje zasijedanje derbventskog parlamneta.

– Žao mi je što nemam skupštinsku veću. Možda je ovo i dobro, vidjećemo. Ja sam tu načelnik, i biću dok mi ne dosadi. Prije četiri godine moj protivkandidat imao je daleko više glasova u dijaspori, a niko o tome ne priča, kazao je Simić.

Prilikom glasanja o imenovanju zamjenika načenika prvi čovjek Dervente je predložio da to bude, kao i do sada Siniša Jeftić, međutim skupštinska večina ga nije podržala. Na konstitutivnoj sjednici Načelnici odjeljena u opštini razriješeni su dužnosti, izzuzev načelnika Odjeljenja za privredu i finansije Slavena Pašalića koji će imati funkciju  vršioca dužnosti do izbora novog načelnika Odjeljenja.

TV K3

Preporučujemo