U Derventi posthumno dodijeljena odlikovanja za 12 poginulih boraca

Odlikovanja posthumno dodijeljena za 12 poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja Dervente, Prnjavora i Broda uručena su njihovim porodicama.
Medalje zasluga za narod danas je u Derventi uručio izaslanik predsjednika Republike Srpske Milorad Kojić.

“Na ovaj način izražavamo poštovanje prema svim poginulim borcima Vojske Republike Srpske za slobodu koja se zove Republika Srpska”, istakao je Kojić.

On je novinarima rekao da je od 2012. godine do danas ukazom odlikovano 1.870 poginulih boraca, te da će taj posao biti nastavljen i da će biti odlikovani svi poginuli borci, kako bi se ukazalo poštovanje njima i njihovim porodicama.

Kojić je podsjetio da je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i povodom 15. septembra – Dana nestalih i poginulih Republike Srpske, a na inicijativu Boračke organizacije Srpske i Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, posthumno odlikovala 130 poginulih boraca Vojske Republike Srpske Medaljom zasluga za narod.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić istakao je da se na ovaj način odaje počast i čuva sjećanje na najveću žrtvu za slobodu i odbranu Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije opštine Derventa Čedo Vujičić rekao je da je do sada posthumno odlikovano 226 poginulih boraca iz Dervente.

Od 12 odlikovanih boraca Vojske Republike Srpske sedam je iz Dervente, četiri iz Prnjavora i jedan iz Broda.

SRNA