U Derventi obilježen Dan Republike Srpske

U Derventi je, povodom Dana Republike Srpske, ispred centralnog spomen-obilježja služen pomen za 608 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ove opštine, položeni vijenci, te upriličen svečani prijem.
Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je svim građanima Dan Republike.

“Imamo Republiku Srpsku koju smo izvojevali. Istina, koštala je jako puno, koštala je i Derventu 608 poginulih i 3.000 ranjenih. Ne može se to tek tako zanmarivati”, rekao je Simić.

On je istakao da se Derventa po mnogo čemu nalazi visoko u Republici Srpskoj i BiH, te da važi za jako dobru lokalnu zajednicu.

“Otadžbina se brani radom, razvojem, ljubavlju i mislim da mi u Derventi to veoma dobro radimo”, dodao je Simić.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Derventa Čedo Vujičić, uz čestitku za Dan Republike, istakao je da su za Republiku Srpsku izginuli ljudi u najboljim godinama, te da zbog toga svi imaju obavezu da je čuvaju i brane.

“Ne smijemo dozvoliti da bude doveden u pitanje opstanak Republike Srpske. Boreći se, mi smo se borili za naš život na ovim prostorima, za vrijednosti, istoriju i naš način života” , rekao je Vujičić.

Vijence ispred spomen-obilježja položili su načelnik opštine Derventa Milorad Simić, delegacije Skupštine opštine, Boračke organizacije, organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, delegacija lokalne Policijske stanice i predstavnici političkih partija.

U Centru za kulturu priređen je prijem za predstavnike javnog života.

SRNA