Turnir “Mika 2018” u Prnjavoru okupio oko 700 mladih rukometaša

Rukometni klub “Sloga” iz Prnjavora ugostiće ovog vikenda oko 700 mladih rukometaša koji će na Četvrtom međunarodnom turniru “Mika 2018” odigrati 99 utakmica.

Prema riječima organizatora, dolazak na turnir potvrdilo je 50 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Federacije BiH i Republike Srpske. Trener “Sloge” Mile Šljivić precizirao je da se 28 ekipa prijavilo u velikom rukometu i 22 u mini rukometu.

“Koliko je naš tunir napredovao najbolje govori činjenica da smo prve godine turnir održali sa četiri ekipe, druge godine sa 18, treće sa 39, a sada smo stigli do 50 ekipa”, istakao je Šljivić.

On je svim učesnicima poželio mnogo sreće, uspjeha, fer i korektnu borbu.

“Svi koji su izabrali rukomet već su pobjednici. Nadam se da će se djeca igrati i družiti, a publika uživati u lijepim potezima. Vođama ekipa sugerišemo da se ponašaju fer i korektno, da poštuju propozicije i satnicu turnira, da ispred osvajanja medalje stave druženje, igranje i uživanje u najljepšem sportu”, poručio je Šljivić.

Prva utakmica na turniru biće odigrana večeras u 18.00 časova u Sportskoj dvorani “Sloga”, dok je svečano otvaranje predviđeno sutra u 12.30 časova. Utakmice će se igrati i u dvorani Osnovne škole “Nikola Tesla”.

Turnir je osnovan 2015. godine, neposredno nakon što je preminuo Miroslav Mikerević iz Dervente, ratni heroj i rukometni entuzijasta koji je ovaj sport u Prnjavoru podigao na viši nivo.

Mikerević će ostati zapamćen i po tome što je u aprilu 1992. godine spasao 38 srpskih vojnika zarobljenih u vojnom objektu “Rabić” kod Dervente bez upotrebe sile, metka ili žrtve, za šta je odlikovan Medaljom majora Milana Tepića.

SRNA