Tri prijave za 9.11.2017: Šumska krađa, krađa i alkohol u krvi od 3.09 g/kg

Foto: Radio Derventa

Policijskoj stanici Derventa, 09.11.2017. godine, prijavljeno je da je na Sajmištu u ulici Srpske vojske u Derventi, iz torbice vlasništvo M.L. sa područja opštine Derventa, otuđen novčanik sa novcem, ličnim dokumentima i bankovnim karticama. Kada se oštećeni obratio u poslovnicu banke da prijavi nestanak bankovne kartice, obaviješten je da je sa njegovog računa podignut određen iznos novca. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“.

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 09.11.2017. godine, u ulici Svetog Save u Derventi, lišili su slobode Z.Š. koji se u alkoholisanom stanju kretao kolovozom. Izvršenim alkotestiranjem kod lica Z.Š. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 3,09 g/kg. Nakon prestanka razloga za zadržavanje Z.Š. je pušten na slobodu i uručen mu je prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 09.11.2017. godine, prilikom redovne kontrole saobraćaja na regionalnom putu Podnovlje-Polje, u mjestu Polje, područje opštine Derventa, zaustavili su i kontrolisali dva traktora marke „IMT“ prilikom čega su utvrdili da D.B. iz Dervente u traktorskoj priliklici prevozi 2,80 m3 ogrevnog drveta bez potrebne dokumentacije, dok je S.R. sa područja opštine Derventa, u traktorskoj priliklici prevozio 2,80 m3 ogrevnog drveta bez potrebne dokumentacije. Pronađeni drvni sprtimenti su oduzeti i predati u nadležnost Šumske uprave Derventa, koja će nastaviti dalji rad po navedenom.