Home GRADOVIDerventa Tri dobitnika Velikogospojinske povelje

Tri dobitnika Velikogospojinske povelje

by admin

Najviše priznanje grada Derventa, Velikogospojinsku povelju sa zlatnim grbom grada ove godine dobiće poljoprivredno gazdinstvo Radeta Ćudića iz Crnče, preduzeće “Frukta trejd” i “Niveks”, odlučili su odbornici jednoglasno na danas održanoj Skupštini grada.

Klubovi odbornika SNSD-a, SP-a, NDP-a i Ujedinjene Srpske za najviše priznanje grada predložili su kompaniju “Frukta trejd”, dok je PDP predložio da Velikogospojinsku povelju dobije preduzeće “Niveks”, a poljoprivredno gazdinstvo Radeta Ćudića prijedlog je Mjesne zajednice Crnča.

Velikogospojinska povelja sa zlatnim grbom grada dodjeljuje se povodom 28. avgusta, Dana grada i to na svečanoj sjednici Skupštine grada.

Odbornici Gradske skupštine, odnosno skupštinska većina predvođena SDS-om i PDP-om, razriješili su dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Gerontološkog centra Đurđu Dodig Pijetlović i za novog v.d direktora imenovali Jelenu Nikolić.

Turistička organizacija odlukom skupštinske većine ostala je bez v.d. direktora i Upravnog odbora, nisu imenovani novi vršioci dužnosti, već je donesena odluka o raspisivanju konkursa za imenovanje članova Upravog odbora Turističke organizacije.

Na sjednici su razriješeni i članovi Upravnog odbora Centra za kulturu, a s obzirom da gradonačelnikov prijedlog da isti kadrovi ostanu na pozicijama v.d. članova UO, ova ustanova ostala je bez Upravnog odbora, a donesena je odluka o raspisivanju konkursa za ove pozicije.

Prijedlog gradonačelnika Dervente Milorada Simića da do izbora novih članova Upravog odbora u javnim ustanovama ostanu sadašnji kadrovi nije dobio podršku.

Usvojena su i rješenja o imenovanju članova školskih odbora u SŠC “Mihajlo Pupin” i Stručne i tehničke škole, kao i rješenja o imenovanju komisija za izbor po konkursima u Centru za kulturu, Sportskom centru i vrtiću “Trol”.

SRNA

Preporučujemo