Tekvondo klub “Derventa” dva takmičara predložio za sportistu opštine

Tradiconalni Izbor najboljih sportista opštine Dervente, održava se i ove godine, a Tekvondo klub “Derventa” predložiće svoja dva člana, koja su naprivili izuzetne rezultate ove godine.

Među predloženima je  Milica Karanović, koja je ujedno i kandidat za Najboljeg sportisu RS u organizaciji Glasa Srpske, a rođena je u Doboju 2000. godine i tekvondo trenira od svoje desete godine. Milica je i nosilac crnog pojasa 3. DAN i dugogodišnji član reprezentativnih selekcija TKD saveza BiH i RS.

Na Balkanskom prvenstvu u novembru održanom u Turskoj osvijila je drugo mjesto,  kao i na Prvenstvu BiH u Bugojnu. U Ugljeviku na Prvenstvu RS bila je prva, te je proglašena za najbolju takmičarku. Prvo mjesto osvjila je u Hadžićima, “Maloj olimpijadi” u Derventi, gdje je proglašena za najbolju takmičarku.

Prvo mjesto bila je u Zagrebu, kao i  u Zrenjaninu, dok je druga bila u hravatskom Vrobvecu. Na Kupu Sprske osvijla je prvo mjesto, dok je “Sokol open” u Bijeljini bila prva, te je proglašena za najbolju takmičarku.

Takmičarka je uzela učešće na „Ljetnom sportskom kampu“ u organizaciji MPOS Republike Srpske, a nominovana je u ime Tekvondo asocijacije Republike Srpske na manifestaciju u organizaciji Glasa Srpske „Izbor 10. najboljih sportista Republike Srpske“ i izabrana među 19 predloženih kandidata od 43 sportska saveza.

Drugi kandidat je Sergej Teofilović, rođen 2004. godine, ovu broilačku vejštinu trenira osam godina. Nosilac je crnog pojasa 2. DAN i dugogodišnji član reprezentativnih selekcija TKD saveza BiH i RS.

U tekućoj godini učestvovao je na 16. takmičenja u Tekvondo-u i osvojio 9 zlatnih medalja, a u boksu  ima dva nastupa i bez poraza je. Kao član TKD kluba učestvovaje na Evropskom kadetskom prvenstvu Mađarskoj, te na Balaknskom prvenstvu u Turskoj.

Na turniru u Bugojnu bio je prvi, kao i na Prvenstvu RS u Ugeljeviku. Osvojio je prvo mjesto u Hadžićima i bio najbolji takmičar, te na derventskoj “Maloj olimpijadi”. Uečsnik je “Čigra open” u Zagrebu, te na turniru u Zrenjaninu, kao u hravatskom Vrbovecu. Medalju i to zlatnu, uzeo je na Kupu RS u Ugljeviku, kao i na “Sokl open” u Bijeljini. Učesnik je bio „G-1″ turnira u Beogradu, a prvo mjesto uzeo je na Kupu u Zenici, kao i u Tešnju, dok je učestvovao i na turniru u Karlovcu.

Takmičar je uzeo učešće na  „Ljetnom sportskom kampu“ u organizaciji MPOS Republike Srpske.

Radio Derventa