Svečano otvaranje Ulice grada Pinerolo u Derventi

Svečano otvaranje Ulice grada Pinerolo u Derventi održaće se u petak, 15.9.2017. godine sa početkom u 14,30 časova, a svečanosti će prisustvovati delegacija grada Pinerolo.

Okupljanje zvanica je u 14,00 na platou ispred Centra za kulturu u Derventi, a polazak na mjesto svečanosti u 14,15 časova.

Podsjećamo, na desetom skupštinskom zasjedanju održanom 20.07.2017.  potrebnu većinu glasova odbornika dobio je Prijedlog odluke o raspisivanju javnog oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Derventa putem pribavljanja javnih ponuda te dopuna Odluke o određivanju imena ulica u gradu kojom je prihvaćena inicijativa načelnika opštine za određivanje ulice pod nazivom “Ulica grada Pinerolo” koja počinje od ulice Solunske,u ukupnoj dužini od 483 metra.

Načelnik je inicijativu pokrenuo u znak prijateljstva i zahvalnosti gradu Pinerolo u Italiji i humanitarnoj grupi “Arkobaleno” iz ovog grada, za pomoć koju su pružili derventskim školama i ustanovama u poslijeratnom periodu.Povelja o bratimljenju dva grada,Pinerola i Dervente,potpisana je 2.jula 2005. godine, a obnovljena 2015.godine. U Pinerolu je 2013. godine otvorena “Ulica grada Dervente”

Radio Derventa