Home GRADOVIPrnjavor Sva uginula riba uklonjena iz prnjavorskog “Ribnjaka”

Sva uginula riba uklonjena iz prnjavorskog “Ribnjaka”

by admin

Nakon skoro tri dana otkad su radnici prnjavorskog “Ribnjaka” počeli s uklanjanjem uginule ribe, koja se već počela raspadati, danas je konačno sve završeno. Riba je zakopana, zatrpana zemljom i posuta krečom, potvrdila je za “Nezavisne” Nataša Kosić, stečajni upravnik “Ribnjaka”.

Prema njenim riječima, za sada je problem riješen, površina ribnjaka je posuta krečom, ali će se još dodatno posuti u narednom periodu.

Ističe da je količinu ribe nemoguće iskazati, te da su pokušali  da ustanove o kojem broju se radi, ali da je to nemoguće reći.

“Riba se počela i raspadati, a upravo zbog toga se i broje glave. U ovom slučaju nije moguće ustanoviti tačno stanje”, kazala je Kosićeva.

Kako kaže, trenutno radi na tome kako će dalje ići poslovanje “Ribnjaka”.

“Moram obaviti nekoliko razgovora kako bih dala konkretne informacije koje se tiču samog stečaja”, kazala je Kosićeva.

Ističe da će još uraditi kontrolu vode i čišćenje kanala, u nekom narednom periodu.

“Mi nemamo novca za to, bar zasad. Postoje neki okvirni dogovori u vezi s tim i vrlo brzo ćemo znati kako ćemo dalje”, dodala je Kosićeva.

Naime, prema njenim riječima, dobili su zabranu prodaje i raspolaganja, a još se čeka sudska presuda o vlasništvu nad “Ribnjakom”.

“Nakon te presude ćemo vidjeti, a možda ćemo morati i sačekati tu presudu kako bismo učinili neke naredne korake”, rekla je Kosićeva.

Sve je, kako kaže, na stečajnom sudiji i na Odboru povjerilaca, tako da će se vjerovatno održati sastanak Odbora već naredne sedmice, nakon čega će imati više informacija.

Podsjećamo, republička inspekcija utvrdila je u petak nakon pomora pet tona ribe u prnjavorskom “Ribnjaku” da u kasetama u kojima je riba bila nije bilo dotoka vode zbog suše, a nadležnima su naložili da se u roku od 72 časa mrtva riba bezbjedno ukloni.

Nezavisne.com

Preporučujemo