Home GRADOVIDerventa Stanovnici Dervente dočekali su pravoslavnu Novu godinu na Trgu pravoslavlja uz muziku, kuvano vino i vatromet

Stanovnici Dervente dočekali su pravoslavnu Novu godinu na Trgu pravoslavlja uz muziku, kuvano vino i vatromet

by admin

Stanovnici Dervente dočekali su pravoslavnu Novu godinu na Trgu pravoslavlja uz muziku, kuvano vino i vatromet.
Na proslavi su nastupili pjevači Ivan Kukolj Kuki i Rade Jorović, a okupljene je u ponoć pozdravio načelnik opštine Milorad Simić i čestitao im pravoslavnu Novu godinu.

Simić je novinarima rekao da se u Republici Srpskoj pravoslavna Nova godina obilježava iz godine u godinu sve bolje i u većoj mjeri.

“Ako neko zamijeni teze, pa pomisli da je ovo na nečiju štetu, mogu da kažem da apsolutno nije. Naime, ovo je divan običaj koji treba njegovati. Posebno mi je drago što iz godine u godinu imamo sve veći broj posjetilaca. Dragim ljudima želim svako dobro, puno zdravlja, sreće, ljubavi i da tu ljubav dijelimo jedni sa drugima. Zajedno ćemo biti i bogatiji i srećniji”, rekao je Simić.

Predsjednik Opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Derventa Dragan Kainović istakao je da je riječ o lijepoj tradiciji, koja traje već 15 godina.

“Vrlo je važno što je odziv veliki. Ovo treba nastaviti sa ciljem da se družimo, da se okupljamo, da se vidimo i da međusobno komuniciramo. Nestalo je danas žive riječi, odnosno, imamo sve, ali nemamo tu živu riječ”, rekao je Kainović i poželio svako dobro svim ljudima dobre volje.

U Sabornom i Spomen-hramu Uspenja Presvete Bogorodice prethodno je služen moleban.

Doček je organizovala Srpska pravoslavna crkvena opština Derventa i Srpsko prosvjetno društvo “Prosvjeta” iz Dervente, uz pomoć lokalne zajednice i drugih donatora.

SRNA

Preporučujemo