Home GRADOVIDerventa Srpski književni klub „Vihor“ Derventa 21. maja organizuje Poetski dan i sjećanje na do sada preminule članove i pjesnike

Srpski književni klub „Vihor“ Derventa 21. maja organizuje Poetski dan i sjećanje na do sada preminule članove i pjesnike

by Dejan

Srpski književni klub „Vihor“ Derventa 21. maja organizuje Poetski dan i sjećanje na do sada preminule članove i pjesnike učesnike Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta Prljača i prijatelje “Vihora”.
Srdačno Vas pozivamo da prisustvujete ovom događaju

Protokol:

12.00 – Predstavnici „Vihora“ prisustvovaće godišnjem pomenu Milovanu Bjeloševiću Belom, profesoru, književniku i političaru, na groblju u Kalenderovcima, i položiti cvijeće i prislužiti svijeće, dajući doprinos obilježavanju godišnjice stradanja. ( pomen organizuje porodica Bjelošević).

Cvijeće biće položeno i na vječno počivalište Slavka Pokrajca i prislužene svijeće. U povratku na Gradskom groblju ( Potočani) polaganje cvijeća na vječno počivalište Savka Pećića Pese.

13. 30 – Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Derventa: Poetski čas i sjećanje na do sada preminule članove i pjesnike učesnike Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta Prljača i prijatelje “Vihora”, uz učešće pjesnika iz susjednih opština, i Srbije.
Uručivanje godišnjih članskih karti SrKK “Vihor“ .

Nakon poetskog časa i sjećanja održaće se i radni sastanak rukovodstva SrKK “Vihor“ i Udruženja zavičajnih Srba „Korijeni“ Sombor. Tema sastanka je dogovor oko bratimljenja i sadržaja Povelje o bratimljenju.

SrKK“Vihor“ Derventa

Preporučujemo