Home GRADOVIDoboj Srednjoškolci dobojske regije obilježili Međunarodnog dana srednjoškolaca

Srednjoškolci dobojske regije obilježili Međunarodnog dana srednjoškolaca

by admin

Srednjoškolci Mreže savjeta učenika dobojske regije su i ove godine uspješno realizovali oblježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca. Ovaj datum obilježava se u spomen i znak sjećanja na praške studente i učenike koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije, strijeljani bez prethodnog suđenja.

Ove godine su srednjoškolci iz čitave dobojske regije ovaj dan obilježili održavanjem radionica na temu „Tolerancija“ , kvizom znanja, te centrealnom aktivnošću „Free hugs“.

„Već duži niz godina škole dobojske regije aktivno obilježavaju naš dan – Dan srednjoškolaca. Ovogodišnja tema se vezuje za toleranciju pa smo, shodno tome, kroz radionice ukazali na njen značaj među mladima.“ – ističe Jovana Jokić, predsjednik Mreže savjeta učenika dobojske regije.

Pored zajedničkih, svaki Savjet učenika je imao i individualne aktivnosti, među kojima su održavanje sportskog dana i predstave.

„Ponosna sam kako smo realizovali aktivnost na nivou regije, ali sam posebno ponosna i na svoj Savjet i učenike koji su danas realizovali predstavu sa ciljem da osvijeste mlade o uticaju socijalnih mreža na njihov društvenih život. Danšnji dan je dokaz da se mladi ljudi ne predaju i da će se svakodnevno boriti za svoja prava i da se njihov glas čuje. „ – dodaje Jelena Kuzmanović, član ove regije.

Dan srednjoškolaca je dokaz da ništa i niko ne može uništiti volju mladih. Ovo je samo jedna u nizu uspješno realizovanih aktivnosti srednjoškolaca iz dobojske regije. U narednom periodu realizovaće brojne aktivnosti kojima će pokazati da su mladi resurs koji ova država treba iskoristiti, a ne problem koji treba rješavati.

Preporučujemo