Home GRADOVIDoboj Službenici PU Doboj uručili poklone djeci bez roditeljskog staranja

Službenici PU Doboj uručili poklone djeci bez roditeljskog staranja

by Dejan B.

 Službenici Policijske uprave Doboj uručili su danas povodom obilježavanja Dana policije vrijedne poklone za potrebe korisnika dobojskog Doma za smještaj djece i omladine bez roditeljskog staranja “Prijateljska kuća”, koju vodi holandska humanitarka Marliz van Hofen.

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez rekla je novinarima da su za nabavku potrebne bijele tehnike, druge opreme, te higijenskih i prehrambenih paketa, sredstva solidarno prikupljena od kolega iz policijskih stanica Doboj jedan i dva, Jedinice žandarmerije, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, kao i uprave.

Kerkezova je podsjetila da je Hofenova tokom 21 godine humanitarnog rada na pravi put izvela oko 60 djece, te da u svom radu može računati na podršku policije.

Marliz van Hofen rekla je da Dom trenutno koristi pet štićenika uzrasta od 12 do 18 godina i da je zadavoljna ukazanom pažnjom policije.

Prema njenim riječima, troškovi za održavanje doma mjesečno iznose i do 9.000 KM, a sredstva se obezbjeđuju zahvaljujući grupi donatora iz Holandije.

Ona je ukazala da su okolnosti usljed pandemije virusa korona otežale rad “Prijateljske kuće”.

SRNA

Preporučujemo