Slaven Šijaković: Biće sreća i naš saveznik

Rukometaši Dervente imali su šansu da postanu tek treća ekipa koja će otkinuti bodove Vogošći ove sezone, ali Nedžad Alić nije iskoristio sedmerac u samom finišu meča, pa su gosti odnijeli bodove iz grada sa Ukrine – 21:22.

Prilično kvalitetan rukomet i rezultatska neizvjesnost obilježili su svih 60 minuta, a na kraju je više sreće imao lider prvenstva. Alić je inače bio najbolji pojedinac susreta sa sedam postignutih golova, ali je na kraju postao tragičar. Do momenta kada mu je iskusni Adnana Šabanović odbranio sedmerac, pet puta ga je savladao. Ovim porazom Derventa je sebi zakomplikovala situaciju kada je u pitanju borba za opstanak, a mnogo toga biće jasnije poslije idućeg kola u kojem ekipa Zorana Dokića gostuje Slaviji. Jedan od nosilaca igre Slaven Šijaković ne smatra da će se Derventa do kraja sezone boriti za opstanak.

– Ukoliko budemo igrali ovako mislim da ćemo mnogo prije finiša prvenstva izboriti opstanak. Znali smo da sa Vogošćom tradicionalno dobro igramo, to se i ispostavilo, odlično smo igrali u odbrani i u napadu, ali jednostavno nije bilo sreće. Sa ovakvom igrom ne razmišljamo o ispadanju, jer će nam se na nekim mečevima morati vratiti – rekao je Šijaković.

Tim iz Istočnog Sarajeva slavio je u ovom kolu na gostovanju u Goraždu i prestigao Derventu na tabeli. U jednom od derbija kola Sloga nije uspjela ozbiljnije da zaprijeti Izviđaču, jer je odigrala loše drugih 30 minuta. Poslije 14:16 na poluvremenu Izviđač je napravio seriju 11:3 i riješio pitanje pobjednika, te ostao u trci sa Vogošćom.

Glas Srpske