Politika Vijesti iz Dervente

Skupština naroda održana u derventskom Centru za kulturu

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je večeras u Derventi da se Srbi neće povlačiti iz institucija BiH, jer su te institucije srpske.

“Srbi su se 1992. godine povukli iz institucija, jer nisu imali šta da izgube. Danas, poslije toliko godina Srbi moraju da budu svjesni da moraju biti najpametniji od postanka Republike Srpske i kako i na koji način, Republiku Srpsku trebaju da brane u zajedničkim institucijama”, rekao je Govedarica novinarima.

On je prisustvovao Skupštini naroda, koja je održana u Centru za kulturu u Derventi u organizaciji Kluba poslanika SDS-SRS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Kada kažem zajedničkim institucijama to znači da su između ostalog i srpske institucije, nisu samo hrvatske i bošnjačke”, rekao je Govedarica i dodao da su večeras došli u Derventu da kažu narodu šta radi vlast i kakva je istina o vlasti u Republici Srpskoj.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je novinarima da Vlada Republike Srpske ne poštuje zakonsku odredbu, koja proizilazi iz Zakona o budžetskom sistemu.

“Po ustaljenoj praksi imaćemo usvajanje tih dokumenata po hitnom postupku. Takvo ponašanje je ne samo na nivou Republike Srpske nego i u lokalnim zajednicama”, rekao je Čavić.

On je naveo da treba pogledati kako izgledaju procedure usvajanja budžeta u Srbiji, Hrvatskoj, pa i u Federaciji BiH /FBiH/.

“Ne može Narodna skupština Republike Srpske kršiti zakon koji donosi. Kakav primjer dajemo običnom čovjeku, kako da vjeruje u pravdu”, upitao je Čavić, dodajući da je najveća prijetnja za Republiku Srpsku “iznutra”.

Skupštini naroda prisustvovao je i predsjednik Napredne Srpske Goran Đorđić, predsjednik SRS Milanko Mihajlica, te više poslanika iz Kluba SDS-SRS, PDP i NDP.

SRNA

Komentari

Komentari

Marketing

Retail Park Derventa Bingo Bazeni Olimp Derventa SELT-ING Derventa Pekoteka Ilic Derventa Lotos Komerc

Džinglovi poznatih

Vremenska prognoza

Snijeg
Danas 12/16 50%
Max 6° / Min 0°
Snijeg
Potpuno oblačno
Sutra 12/17 20%
Max 4° / Min -2°
Potpuno oblačno
Djelomična naoblaka
Ponedjeljak 12/18 20%
Max 4° / Min -4°
Djelomična naoblaka