Home GRADOVIDerventa “Skrivena nit” Jelene Bardak u galeriji Centra za kulturu

“Skrivena nit” Jelene Bardak u galeriji Centra za kulturu

by Dejan

U Galeriji Centra za kulturu Derventa večeras je otvorena izložba slika Jelene Bardak pod nazivom „Skrivena nit“, na kojoj je izloženo 28 slika.

Bardakova kaže da je ovo njena deveta samostalna izložba koja se sastoji iz tri dijela – pejzaža, mačke koje imaju svaka neko svoje raspoloženje i pronaći pravi put kroz lavirint.

“Na prvi pogled nespojivo, ali suštinski veoma povezano skrivenom niti. Iza nas je jedan težak period i trebalo je to sve uraditi i prevazići. U ovom periodu sam uspjela nešto da uradim i stvorim”, rekla je Bardakova.

Izložbu je otvorio direktor Centra za kulturu Jelenko Živković, koji se zahvalio Bardakovoj što ponovo izlaže u prostorijama ove ustanove.

Izložbi je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Bojan Radanović i vršilac dužnosti načelnika odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

Jelena Bardak rođena je u Sarajevu 1969. godine, a od 2002. godine živi u Derventi u kojoj radi kao profesor likovne kulture.

Studirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, a studije završila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1995. godine u klasi Mome Antonovića.

Izložba će biti otvorena do 18. maja svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 časova.

Posavske novosti

Preporučujemo