Škorić na Juventusovom kampu, Martić u Rimu: Niz selekcija na turnirima za vikend

Narednog vikenda mlade nade Fudbalskog kluba Tekstilac očekuje niz turnira, kao i učešće nekoliko klinaca na kampovima velikih evropskih klubova.

Luka Škorić koji je 2005. godište od ponedeljka 18. juna učestvuje na petodnevnom Juventusovom kampu koji se održava u Srbiji, dok Nemanja Martić 2005. godište 16. juna putuje na dvadesetodnevni kamp u Rim, na pozivnicu od strane Rome.

“Prošle godine u Gradačcu italijanska agencija organizovala je kamp, gdje je bio Martić koji je ostavio pozitivan utisak te je dobio poziv za kamp u Rimu. Kada je riječ o Škoriću, to je kamp otvorenog tipa, kao što je bio Barselonin prije nekoliko godina u Slavonskom Brodu”, rekao je koordinator Omaldisnkog pogona Tekstilca, Dejan Plisnić.

Dodaje Plisinić, kako su prošle godine imali igrača i na kampu Real Madrida u Banja Luci, mladog Gavrila Teofilovića.

Pored pomenutih, Saša Duvnjak rođen 2006. godine danas je otputovao na okupljanje reprezentacije Republike Srpske, koja će učestvovati na turniru Dragan Mance u Beogradu u organizaciji beogradskog Partizana.

Selekcija Tekstilca 2009. učestvuje u subotu na turniru u Doboju u organizaciji FK Željezničara, a selekcija 2010. u nedjelju učestvuje na istom turniru, dok selekcija 2007. u nedjelju učestvuje na turniru u Slavonskom Brodu u organizaciji Marsonije. Selekcija 2004/05 u ponedeljak 18.06. učestvuje na turniru u Lončarima u organizaciji FK Mladost.

“Pored pomenutih nastupa, tokom narednih ljetnih mjeseci skoro svakog vikenda mladi ‘korajči’ će gostovati na nekom turniru, a zatim u avgustu organizovati i svoj tradiconalni turnir”, zaključio je Plisnić.

Radio Derventa