Home GRADOVIDerventa SKK “Vihor”: Najljepšu pjesmu o vodama napisala Olivera Sinđelić iz Bogatića

SKK “Vihor”: Najljepšu pjesmu o vodama napisala Olivera Sinđelić iz Bogatića

by Dejan B.

Pjesma “Jezero senki” autora Olivere Sinđelić iz Bogatića iz Srbije, izabrana je kao najljepša na nagradnom konkursu posvećenom ljepotama voda, koji je raspisao Srpski književni klub “Vihor” iz Dervente.

Iz Kluba je saopšteno da je Boro Petković iz Dervente pobjednik u kategoriji izbora pjesme na temu “Ukrinski vodeni cvijet”, sa pjesmom pod nazivom “Za koga cvjetaš leptiru”.

U kategoriji šaljiva pjesma pobjednik je Gvozden Nešković iz Dervente sa pjesmom “Ribar Toma peca soma”.

Zvanično proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada biće obavljeno 5. avgusta u Centru za kulturu Derventa, kada će biti održani međunarodni 17. Ilindanski pjesnički susreti “Prljača 2018”.

Na nagradni konkurs stigla su 72 rada autora sa prostora Republike Srpske, BiH, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore.

Žiri za izbor najboljih pjesma činili su predsjednik Slaven Šmulja i članovi Daliborka Malešević i Sanela Stanković, koji su pohvalili još nekoliko radova.

Iz Kluba dodaju da je u toku priprema zajedničkog zbornika u kojem će se naći objavljene pjesme koje su proglašene kao najbolje, ali i pjesme svih učesnika konkursa, te članova “Vihora”.

Generalni pokrovitelj manifestacije je načelnik opštine Derventa Milorad Simić, a sponzori su Turistička organizacija ove opštine i drugi sa kojima Klub još dogovara saradnju.

SRNA

Preporučujemo