Home GRADOVIDerventa Simo Zorić juniorski prvak Balkana, BiH u Kraljevu osvojila 30 medalja

Simo Zorić juniorski prvak Balkana, BiH u Kraljevu osvojila 30 medalja

by Dejan

Simo Zorić član Kluba borilačkih vještina Derventa postao je juniorski prvak Balkana u kategoriji -84 kg kick light. Reprezentacija BiH je na prvenstvu Balkana u Kraljevu osvojila ukupno 30 medalja.

Prvenstvo Balkana u kik boksu održano je u Kraljevu od 17. do 19 juna i na takmičenju je nastupilo preko 200 takmičara iz sedam zemalja (Srbija, Sjeverna Makedonija, BiH, Crna Gora, Slovenija, Bugarska i Rumunija).

BiH je po broju medalja završila na trećem mjestu, a jednu od 12 zlatnih medalja osvojio je pomenuti Zorić.

“Simo je izabran za najboljeg juniora na prvenstvu Balkana u disciplini kick light sto je od velikog značaja kako za njega samog tako i za naš klub. Odlična kruna za dosadašnji dio sezone. Sad slijedi pauza od 10-ak dana i pripreme za Svjetsko prvenstvo koje je održava u Italiji od 30. septembra do 9. oktobra”, kazali su iz Kluba borilačkih vještina Derventa.

Zlatne medalje za selekciju BiH osvojili su još Viktor Milić, Safer Habibović, Jana Đerić, Nikolina Vlaški, Leyla Sejmenović, Nemanja Balaban, Slaviša Nikolić, Džan Ždrale, Amil Tutić, Benjamin Memija i Jasmina Merdić. Osim toga BiH je osvojila 10 srebrnih i osam bronzanih medalja. Najviše medalja osvojila je Sjeverna Makedonija – 61, dok je najviše zlatnih medalja osvojila Srbija i to 28.

 

Vladimir Grbic – nezavisne.com

Preporučujemo