Home GRADOVIDerventa SIMIĆ: “SUNCE” JE POSTALO VODEĆE UDRUŽENJE U REPUBLICI SRPSKOJ

SIMIĆ: “SUNCE” JE POSTALO VODEĆE UDRUŽENJE U REPUBLICI SRPSKOJ

by Dejan

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić posjetio je danas Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom “Sunce” gdje je uručio novčani poklon za osmoro djece koja sutra putuju na more u Bečiće, u okviru projekta “Socijalizacija djece u Republici Srpskoj”.

Simić je istakao da od samog osnivanja podržava Udruženje “Sunce” čiji je i počasni član.

“Običaj je da darujem i uručim džeparac za djecu koja putuju na more. To sam učinio i danas i poželio im lijep boravak na moru. Zadovoljstvo je provesti vrijeme ovdje u druženju sa djecom i njihovim roditeljima”, izjavio je Simić.

Prema njegovim riječima, u Derventi je napravljen veliki iskorak, zahvaljujući grupi roditelja na čelu sa Tatjanom Spasojević.

“`Sunce` je postalo jedno vodeće udruženje u Republici Srpskoj”, naglasio je Simić i podsjetio da je Derventa dobila vozilo, koje je nabavljeno u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, koje će mnogo pomoći u radu Udruženja.

Predsjednik Udruženja “Sunce” Tatjana Repija Spasojević rekla je da Udruženje djeluje od 2005. godine i da okuplja 174 korisnika.

“U prošlogodišnjoj akciji `S ljubavlju hrabrim srcima` koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović dobili smo vozilo, koje je dobilo ukupno 13 udruženja u Republici Srpskoj”, navela je Spasojevićeva.

Prema njenim riječima, doniranim vozilom obavljaće se organizovan prevoz djece u Dnevni centar i nekih učenika škole koja se organizuje u Udruženju “Budućnost”.

“Putničko vozilo koristićemo i za realizaciju projekata koje smo dobili, na odlaske na izlete, za kućne posjete koji ne mogu doći u Dnevni centar, odlazak na seminare za angažovanje u udruženju, posjete drugim udruženjima. Potrebe su zaista velike i poboljšaće veći kvalitet usluga u našem udruženju”, kaže Spasojevićeva.

Prema njenim riječima, iz Udruženja “Sunce” na more ide osam korisnika u pratnji roditelja i vaspitača.

“Naša gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Simićem obezbijedila je džeparac, što je lijep gest i obraduje ih. Sama rehabilitacija na moru je od velikog značaja za djecu, gdje, osim plivanja i sunčanja, imaju organizovane aktivnosti sportskog sadržaja, različite radionice. To je veliki projekat za djecu Republike Srpske”, rekla je Spasojevićeva.

U posjeti Udruženju “Sunce” bili su i zamjenik gradonačelnika Dervente Siniša Jeftić, te  načelnik Odjeljenja za priverdu i društvene djelatnosti grada Derventa Slaven Pašalić.


Posavske novosti

Preporučujemo