Home GRADOVIDerventa Simić i Đurđević bili dio Međunarodnih pjesničkih susreta u Inđiji

Simić i Đurđević bili dio Međunarodnih pjesničkih susreta u Inđiji

by Dejan

Pjesnici Milorad Đurđević i Nenad Simić iz Dervente proteklog vikenda bili su dio 34. Međunarodnih pjesničkih susreta koji su održani u Inđiji, u organizaciji Književnog kluba „Miroslav Mika Antić“.

Simić koji je i predsjednik Srpskog književnog kluba „Vihor“ Derventa u pozdravnom govoru prenio je bratske pozdrave iz Dervente od članova „Vihora“ i drugih prijatelja opštine Inđija i književnog kluba domaćina susreta.
-Još od 2000. godine učesnici međunarodnih pjesničkih susreta u Inđiji su članovi „Vihor-a“. Nažalost, neki od njih više nisu sa nama, Savko Pećić Pesa, Gvozden Mile Nešković, Slavko Pokrajac i drugi, ali Vihoraši su tu da gaje sjećanje na njihovo stvaralaštvo i postojanje, i da našim prisustvom nastavljamo da dajemo doprinos održavanju susreta. Ponosni smo što smo poznavali dugogodišnjeg predsjednika KK “Miroslav Mika Antića“ Inđija Zlatomira Borovnice, koji je preminuo u decembru 2020. godine, a koji je ostavio neizbrisiv trag održanim susretima- saopšteno je iz „Vihor-a“, koji su među učesnicima promovisali stvaralaštvo članova kluba i manifestacije koje se održavaju u gradu na rijeci Ukrini.
Sadašnji predsjednik kluba domaćina susreta je prof. Aleksandar Mijalković koji je svim pjesnicima poželio dobrodošlicu, a predsjednik SKK “Vihor „Derventa Nenad Simić u znak zahvalnosti darovao ga je medaljom kluba, koja se dodjeljuje u izuzetnim prilikama i povodima, a susreti u Inđiji su to svakako.
Promovisan je i zajednički zbornik u kojem su zastupljene i pjesme Simića i Đurđevića, koji je i predsjednik UO SKK “Vihor“ Derventa, a koji sadrži i pjesme drugih pjesnika iz Republike Srpske i Bih, te pjesme učesnika u zborniku sa pet kontinenata.

 

Preporučujemo